Author Topic: frame rate at 0  (Read 660 times)

Offline branch37

  • Silver Member
  • ****
  • Posts: 1831
      • VF-17 Jolly Rogers
frame rate at 0
« on: September 16, 2016, 11:25:42 PM »
The game runs fine for a while then the frame rate tanks to 0 for 2-3 minutes then pops back to 60 again for a few minutes.  This got me killed in FSO tonight.  :bhead

 ------------------
System Information
------------------
      Time of this report: 9/16/2016, 23:20:06
             Machine name: BRANCH-PC
         Operating System: Windows 10 Home 64-bit (10.0, Build 10586) (10586.th2_release.160802-1857)
                 Language: English (Regional Setting: English)
      System Manufacturer: Alienware
             System Model: Aurora-R4
                     BIOS: A10
                Processor: Intel(R) Core(TM) i7-4820K CPU @ 3.70GHz (8 CPUs), ~3.7GHz
                   Memory: 16384MB RAM
      Available OS Memory: 16302MB RAM
                Page File: 4159MB used, 28526MB available
              Windows Dir: C:\WINDOWS
          DirectX Version: 12
      DX Setup Parameters: Not found
         User DPI Setting: Using System DPI
       System DPI Setting: 96 DPI (100 percent)
          DWM DPI Scaling: Disabled
                 Miracast: Not Available
Microsoft Graphics Hybrid: Not Supported
           DxDiag Version: 10.00.10586.0000 64bit Unicode

------------
DxDiag Notes
------------
      Display Tab 1: No problems found.
        Sound Tab 1: No problems found.
        Sound Tab 2: No problems found.
        Sound Tab 3: No problems found.
        Sound Tab 4: No problems found.
          Input Tab: No problems found.

--------------------
DirectX Debug Levels
--------------------
Direct3D:    0/4 (retail)
DirectDraw:  0/4 (retail)
DirectInput: 0/5 (retail)
DirectMusic: 0/5 (retail)
DirectPlay:  0/9 (retail)
DirectSound: 0/5 (retail)
DirectShow:  0/6 (retail)

---------------
Display Devices
---------------
          Card name: NVIDIA GeForce GTX 770
       Manufacturer: NVIDIA
          Chip type: GeForce GTX 770
           DAC type: Integrated RAMDAC
        Device Type: Full Device
         Device Key: Enum\PCI\VEN_10DE&DEV_1184&SUBSYS_103310DE&REV_A1
     Display Memory: 10168 MB
   Dedicated Memory: 2017 MB
      Shared Memory: 8151 MB
       Current Mode: 1920 x 1080 (32 bit) (60Hz)
       Monitor Name: Generic PnP Monitor
      Monitor Model: S27D390
         Monitor Id: SAM0B67
        Native Mode: 1920 x 1080(p) (60.000Hz)
        Output Type: HDMI
        Driver Name: nvd3dumx.dll,nvwgf2umx.dll,nvwgf2umx.dll,nvwgf2umx.dll,nvd3dum,nvwgf2um,nvwgf2um,nvwgf2um
Driver File Version: 21.21.0013.7254 (English)
     Driver Version: 21.21.13.7254
        DDI Version: 12
     Feature Levels: 11.0,10.1,10.0,9.3,9.2,9.1
       Driver Model: WDDM 2.0
Graphics Preemption: DMA
 Compute Preemption: DMA
           Miracast: Not Supported by Graphics driver
Hybrid Graphics GPU: Not Supported
     Power P-states: Not Supported
  Driver Attributes: Final Retail
   Driver Date/Size: 8/11/2016 12:00:00 AM, 17619464 bytes
        WHQL Logo'd: n/a
    WHQL Date Stamp: n/a
  Device Identifier: {D7B71E3E-52C4-11CF-386F-3E301BC2D835}
          Vendor ID: 0x10DE
          Device ID: 0x1184
          SubSys ID: 0x103310DE
        Revision ID: 0x00A1
 Driver Strong Name: oem105.inf:0f066de38af44490:Section005:21.21.13.7254:pci\ven_10de&dev_1184&subsys_103310de
     Rank Of Driver: 00D10001
        Video Accel: ModeMPEG2_A ModeMPEG2_C ModeVC1_C ModeWMV9_C

CMDR Branch37
VF-17 Jolly Rogers  C.O.

Offline Chalenge

  • Plutonium Member
  • *******
  • Posts: 15179
Re: frame rate at 0
« Reply #1 on: September 16, 2016, 11:35:11 PM »
This was happening to me and, just throwing this out there as I have no idea what is causing it for you, I discovered I had a bad data cable on the SATA unit I was using for AH.
If you like the Sick Puppy Custom Sound Pack the please consider contributing for future updates by sending a months dues to Hitech Creations for account "Chalenge." Every little bit helps.

Offline branch37

  • Silver Member
  • ****
  • Posts: 1831
      • VF-17 Jolly Rogers
Re: frame rate at 0
« Reply #2 on: September 16, 2016, 11:39:39 PM »
I guess it could have something to do with the absolute crap weather tonight, but it has never done this until the recent update.

CMDR Branch37
VF-17 Jolly Rogers  C.O.

Offline Chalenge

  • Plutonium Member
  • *******
  • Posts: 15179
Re: frame rate at 0
« Reply #3 on: September 16, 2016, 11:48:19 PM »
I wouldn't think so, unless you had lightning really close to the house. I've had that blow out USB devices and so on, before isolated everything. My brother had an issue once and he thought it was heat, but then he found out his kids were cramming chocolate chip cookies in through every hole they could find. Maybe a vacuum cleaner bumped into the case or something? Odder things . . .

EDIT: Others have similar complaints, so it could be related to Internet woes.
If you like the Sick Puppy Custom Sound Pack the please consider contributing for future updates by sending a months dues to Hitech Creations for account "Chalenge." Every little bit helps.

Offline Trainee

  • Copper Member
  • **
  • Posts: 281
Re: frame rate at 0
« Reply #4 on: September 16, 2016, 11:52:32 PM »
I freeze periodically in the MA when talking on range or squad channel if I am in a heavy traffic area with lots of players.

We use Ventrilo for in squad commo so that is no issue but when using game vox I take a dive/mini freeze as described by branch on occasion. :headscratch:

Working out the bugs...  :bhead
Trainee
~~~THE UNFORGIVEN~~~
"Step aside Butch..."