Author Topic: Game does not work with fresh reinstall.  (Read 1802 times)

Offline BigR

  • Silver Member
  • ****
  • Posts: 934
Re: Game does not work with fresh reinstall.
« Reply #30 on: May 25, 2024, 01:54:10 AM »
https://1drv.ms/f/s!AltRky2wvf_ygdNggCHMvPByndQ3F w

go to this link and download the file. Place it in the Aces High III directory with the .exe files.

After some experimentation, i narrowed it down to the stdshape.res file which is generated after install. So it will not be in a fresh copy of the game. Something is going wrong with that for new installs. It probably is IP related. Some process within the game is calling to an old address when its generating that file. Just my guess.  I could be totally wrong.

Hopefully that file works. Its a 2gb download from my working game directory.
« Last Edit: May 25, 2024, 01:55:47 AM by BigR »

Offline hazmatt

  • Silver Member
  • ****
  • Posts: 1363
Re: Game does not work with fresh reinstall.
« Reply #31 on: May 25, 2024, 02:31:16 AM »
https://1drv.ms/f/s!AltRky2wvf_ygdNggCHMvPByndQ3F w

go to this link and download the file. Place it in the Aces High III directory with the .exe files.

After some experimentation, i narrowed it down to the stdshape.res file which is generated after install. So it will not be in a fresh copy of the game. Something is going wrong with that for new installs. It probably is IP related. Some process within the game is calling to an old address when its generating that file. Just my guess.  I could be totally wrong.

Hopefully that file works. Its a 2gb download from my working game directory.

Wow, some nice sleuthing there.

Does this mean that every person who downloads the game will get the same white screen when they try to run it??
I'm guessing Steam would have the same issue?

Offline Lazerr

  • Platinum Member
  • ******
  • Posts: 4730
Re: Game does not work with fresh reinstall.
« Reply #32 on: May 25, 2024, 02:56:39 AM »
Wow, some nice sleuthing there.

Does this mean that every person who downloads the game will get the same white screen when they try to run it??
I'm guessing Steam would have the same issue?

Yes

Offline Eagler

  • Plutonium Member
  • *******
  • Posts: 17797
Re: Game does not work with fresh reinstall.
« Reply #33 on: May 25, 2024, 06:07:14 AM »
Think this would be a priority

An update of the update would be nice

The evening numbers haven't been the same since it ran

Eagler
"Masters of the Air" Scenario - JG27


Intel Core i7-13700KF | GIGABYTE Z790 AORUS Elite AX | 64GB G.Skill DDR5 | EVGA GeForce RTX 3070 Ti FTW3 | Vive Pro | Warthog stick | TM1600 throttle | VKB Mk.V Rudder Pedals

Offline Animl-AW

  • Gold Member
  • *****
  • Posts: 2349
      • Animl - YouTube
Re: Game does not work with fresh reinstall.
« Reply #34 on: May 25, 2024, 07:11:21 AM »
FIXED

Damn BigR you impressed me and thanks 3 million

I was as mad as the day AW closed.

Thank you from everyone, hero
Masters of the Air Scenario Video
https://youtu.be/rQiA2yMiZf0?si=rLktJoR5ZTqBuKiE

Offline Animl-AW

  • Gold Member
  • *****
  • Posts: 2349
      • Animl - YouTube
Re: Game does not work with fresh reinstall.
« Reply #35 on: May 25, 2024, 07:43:15 AM »
Wow, some nice sleuthing there.

Does this mean that every person who downloads the game will get the same white screen when they try to run it??
I'm guessing Steam would have the same issue?

No kidding


I looked at this file, but thought nothing of it.
Masters of the Air Scenario Video
https://youtu.be/rQiA2yMiZf0?si=rLktJoR5ZTqBuKiE

Offline BigR

  • Silver Member
  • ****
  • Posts: 934
Re: Game does not work with fresh reinstall.
« Reply #36 on: May 25, 2024, 10:37:47 AM »
Glad it worked for you. I will keep this file in my one drive until this issue is resolved by HT.

Offline Animl-AW

  • Gold Member
  • *****
  • Posts: 2349
      • Animl - YouTube
Re: Game does not work with fresh reinstall.
« Reply #37 on: May 25, 2024, 10:49:16 AM »
Glad it worked for you. I will keep this file in my one drive until this issue is resolved by HT.

Thanks again

The new problem is the game cannot manually download all the maps, like when you want to change terrain in practice offline mode.

If you go to an arena it will download what is loaded, but not manually. I'm trying to get the maps used in MotA to finish a video of it.

What a headache.
Masters of the Air Scenario Video
https://youtu.be/rQiA2yMiZf0?si=rLktJoR5ZTqBuKiE

Offline hazmatt

  • Silver Member
  • ****
  • Posts: 1363
Re: Game does not work with fresh reinstall.
« Reply #38 on: May 25, 2024, 10:52:26 AM »
I heard somebody say that the training arena and the custom arenas are not working as well?

Offline BigR

  • Silver Member
  • ****
  • Posts: 934
Re: Game does not work with fresh reinstall.
« Reply #39 on: May 25, 2024, 11:02:49 AM »
Thanks again

The new problem is the game cannot manually download all the maps, like when you want to change terrain in practice offline mode.

If you go to an arena it will download what is loaded, but not manually. I'm trying to get the maps used in MotA to finish a video of it.

What a headache.

I zipped up my terrain folder and added it to the same link I sent earlier. I only flew one frame of MoTA, so I am not sure if I have all the maps if they were different for each frame. If not, maybe someone else can share theirs?

Offline Animl-AW

  • Gold Member
  • *****
  • Posts: 2349
      • Animl - YouTube
Re: Game does not work with fresh reinstall.
« Reply #40 on: May 25, 2024, 11:42:25 AM »
I zipped up my terrain folder and added it to the same link I sent earlier. I only flew one frame of MoTA, so I am not sure if I have all the maps if they were different for each frame. If not, maybe someone else can share theirs?

THANKS!!
Masters of the Air Scenario Video
https://youtu.be/rQiA2yMiZf0?si=rLktJoR5ZTqBuKiE